Descoperirea lunii: Mola Sasa, un brand columbian 100% sustenabil

Luna aceasta, brandul care ne-a atras privirea vine, via Begoña Magraner, din Columbia. Vorbim despre Mola Sasa: genți, accesorii în culori vii și imprimeuri etnice, un brand artizanal columbian, 100% sustenabil, creat de Yasmin Sabet. 

**** #FashionTrend #Sustenability #Espanol

Para la versión en español, vaya al final del artículo!

Mola Sasa – molasasa.com.
Citiți și articolele despre fondatoarea brandului și istoria mărcii pe:
* https://www.revistavanityfair.es/lujo/moda/articulos/mola-sasa-moda-bolsos-complementos-colombia-artesana/38170
* https://www.vogue.es/living/galerias/casa-yasmin-sabet-fundadora-mola-sasa-bogota

Yasmin Sabet a trăit în Bogotá, și-a luat licența în arhitectură în Anglia și cea de Științe Politice în SUA, însă după o vreme și-a căutat un nou drum și optat pentru designul de mobiler, lucrând din 2021 în Spania la studioul decoratorului Melián Randolph.

Mola Sasa a luat naștere cu șase ani în urmă, atunci când Ministerul Culturii din Columbia și-a dorit să își promoveze cultura și artizanii naționali. Yasmin s-a lansat atunci în această industrie, începând prin a creea modele interesante de perne inspirate de cultura tradițională, pentru artizanii din municipalitatea columbiană San Jacinto. Decizia definitivă de a se implica într-o astfel de activitate a fost luată însă atunci când a ajuns în vizită la piața populară din Bogotá, unde a cumpărat, pentru prima dată, țesături realizate de către indigeni, materiale care s-au transformat în primele genți ale brandului.  

Astfel, Yasmin a reușit să pună bazele unei mărci cu o imagine colorată, dedicată diversității culturale, o marcă foarte modernă, care folosește și promovează produse făcute de mână, mixând diferite meșteșuguri artizanale columbiene într-un singur produs. Ea subliniază astfel acea trăsătură folclorică a țării sale, însă o face cu finisaje perfecte și sofisticate, transformând piesele brandului într-unele care se pot vinde pe Fifth Avenue în New York, în orice magazin din prima linie a modei. 

Așa cum spune Yasmin, „Diferiții angajați din grupuri etnice diverse care lucrează pentru Mola Sasa reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai brandului; cunoștințele lor despre munca artizanală, istoria țesăturilor pe care le utilizează și gustul excelent pentru un design cu o tematică cu o simbolistică specială sunt esențiale pentru marca noastră”. Brandul colaborează cu grupurile etnice Kuna și Kankuamo și cu artizanii locali din Caña Flecha și Chimichagua.

Yasmin creează schițele pieselor Mola Sasa în atelierul său din Bogotá, alături de cele șase persoane care compun echipa, iar lucrătorii locali pun produsul în practică. Inspirația sa vine din călătoriile pe care le face cu familia și prietenii. 

Distribuite în SUA, Italia, Grecia, Japonia, Peru și Spania, Mola Sasa prezintă două colecții pe an și alte două colecții capsulă, mai mici, toate fiind 100% sustenabile, lucrate cu fbre naturale, țesături organice și aproape fără a recurge la nici un produs de origine animală (excepția fiind exclusiv pielea folosită pentru mânerele de la genți). 

Chiar dacă este un brand relativ nou, o mulțime de persoane relevante din industria de modă la nivel mondial au admirat și au purtat gențile și piesele Mola Sasa: printre ele, designerul italian Margherita Missoni, designerul spaniol Ágatha Ruiz, actrița Ali Macgraw și faimoasa Iris Apfel.

Yasmin Sabet

Para la versión en españolMola Sasa espanol

Foto: pagina Facebook a brandului.

CITEȘTE ȘI:

YOU MIGHT ALSO LIKE