#MadeinRo: un interviu în black & white cu designerii brandului ALÁO

Am făcut cunoștință prima dată cu ALÁO… printr-o rochie. „Una care ți se potrivește perfect”, așa cum m-au asigurat designerele noului brand lansat pe piața din România. Și, drept să spun, nu știu dacă rochia, pe numele ei Noále, îmi stă chiar perfect (vedeți voi mai jos :)), dar designul pieselor, ușurința de a le purta și combina și… minimalismul culorilor m-au făcut să mă îndrăgostesc de hainele semnate ALÁO Studio. Am mai probat una (de data aceasta, neagră, pe numele ei Caneezé).
Așa că am vrut să știu mai multe, și am stat de vorbă cu Alice Voica & Lavinia Anisia despre cum a început povestea ALÁO, de ce toate piesele au un nume și ce suprize ne pregătesc pentru sezonul de toamnă/iarnă 2021.  

ALÁO spring/summer 2021 collection – rochia Noále

Vedeți și voi ce piesă vi se potrivește pe – alaostudio.com.
Cu codul 15ALINA poți avea reducere de 15% la orice produs din colecția Self Style.
Instagram – @alao.studio.

Cum a început povestea acestui brand? 

Povestea ALÁO a început din dorința noastră de a purta haine care ne reprezintă, haine cu acel „je ne sais quoi”, elegante și impunătoare prin simplitatea și calitatea lor, totodată versatile, pentru că stilul nostru de viață e destul de agitat, ca al oricărei femei moderne, de altfel. De atunci, la un an distanță, am început să împărtășim povestea noastră și cu voi.

ALÁO fall/winter collection – rochia Caneezé

Moodboard-ul pentru colecția de toamnă/iarnă 2021 include… 

Geometria și viteza orașului, îmbinate cu emoțiile și experiențele pe care le trăim în mod diferit stau la baza designului colecției Self Style. Piesele sunt diverse – costume, rochii, jachete și paltoane, fiecare piesă fiind creată pentru a îmbrăca un anume sentiment și menite să le ofere femeilor libertatea de mișcare. Colecția este creată și fabricată în România, cu materiale naturale, precum cașmir, lână sau satin cu compoziție de mătase și vâscoză.

De ce… doar culori neutre? 

ALÁO e un brand care are la bază simplitatea, un brand pentru femeia modernă, iar culorile neutre pe care le folosim în colecțiile noastre au ca substrat posibilitatea de a asorta rapid la ele și alte piese ori accesorii, dintr-o paletă largă de nuanțe. De exemplu, fiecare piesă din costum poate fi purtată separat și le poți asorta atât la nonculori, cât și la culori tari, cămășile pot fi folosite atunci când adopți un stil clasic, poate pentru birou, însă cu siguranță fac pereche bună și cu jeanși. De asemenea, rochiile îți dau posibilitatea de a asorta la ele aproape orice altă culoare de jachetă/ palton, pantofi ori botine. Totuși, recunoștem, ne plac mult culorile neutre. 🙂 

De ce fiecare piesă poartă numele unei fete? Care e povestea lor? 

De-a lungul timpului am învățat că este extrem de important să îți respecți sentimentele, să îți asumi trăirile și de cele mai multe ori hainele pe care le purtăm sunt corelate cu starea noastră. Piesele poartă nume de femei pentru că, în esență, fiecare colecție este o paleta de stări a diferite femei. Pentru că viteza și geometria marilor orașe au fost sursă de inspirație și primul oraș la care am fugit cu gândul a fost NewYork, am ales ca numele fiecărui item să fie inspirat de femei celebre din acest oraș.

Dacă hainele voastre ar juca într-un film, v-ar plăcea ca acesta să fie… 

Nu ne-am gândit la un film, însă, cu siguranță ne-ar plăcea ca Melora Hardin sau Gal Gadot să poarte brand-ul nostru.

Cea mai mare provocare pentru un designer astăzi este… 

Într-o industrie care promovează femonenul de fast-fashion, este destul de dificil să identifici nevoile clientelor, pentru că ele sunt în continuă schimbare. În egală măsură, e un challenge pe care l-am acceptat și care ne determină să creăm piese statement, care nu se demodează odată cu trecerea timpului.

Social media în modă: zână bună sau vrăjitoarea cea rea?

Suntem de părere că Social Media poate reprezenta oricare dintre cele două variante – cu siguranță este spațiul în care promovarea se face extrem de rapid și ajunge la oricine, însă modalitea de targetare, comunicare, grafic designul și, mai ales, mesajele transmise pot face diferența între succes și eșec. 

Cum e viața ca un creative duo? 

Suntem prietene de mai bine de 8 ani, iar acest aspect este un atu, pentru că putem fi sincere și deschise una cu cealaltă. Fiecare dintre noi are experiență în arii diferite, Arte & HR și Project Management & Finance – suntem un mix între creativ și pragmatic. Cu siguranță a fost un an interesant pentru noi, cu multe provocări, însă am realizat că, atât timp cât rezultatul urmărit este același, reușim ca echipă. 

Ce urmează pentru brand? 

Pe termen scurt urmează câteva surprize pentru comunitatea noastră în plină formare (mai ales de sărbători), iar pe termen lung urmăm o strategie de dezvoltare, însă ne dorim că această creștere să fie organică și sustenabilă, păstrând la bază calitatea produselor noastre. 

Alice Voica & Lavinia Anisia, fondatoarele brandului ALÁO Studio

Foto: www.dreamingof.net, alaostudio.com 

CITEȘTE ȘI:

YOU MIGHT ALSO LIKE