Știu ce-o să fac la vară (spoiler: are legătură noua colecție din in de la C&A)

Da, o să port cele mai cool și mai confortabile haine din in (desigur, în  cele mai frumoase vacanțe, că doar nu vă gândeați că ar putea exista o vară fără hastagul #seasunandsand în feedul meu personal). Unele alese din superba colecția C&A de vară, a cărui material vedetă este chiar inul. Am o singură problemă: nu mă pot hotărî (încă) dacă îmi place mai mult salopeta bej, dacă aș pune în valiză toate piesele cu print alb-negru din colecție sau poate că… ar trebui să îndrăznesc să adaug o pată de culoare garderobei cu un costum mov? Iată ce trebuie să știi despre noua colecție din in C&A.

Noua colecție de articole din in semnată C&A este disponibilă în magazine și online shop pe c-a.com – AICI pe link. #WeDoTheFashion. Instagram: @ca.

OK, dar de ce in?

Ei bine, nu doar pentru că o rochie vaporoasă din in mă face să visez instant la o vacanță cu soare și mare, ci și pentru că avantajele unei piese vestimentare din in nu sunt deloc de neglijat pentru cineva care și-a promis că n-o să mai cumpere compulsiv (anyone?).

Inul este unul dintre cele mai rezistente materiale din fibre naturale, iar fibrele lui își păstrează calitățile vreme îndelungată – iar asta îl face, într-un fel, o investiție pe termen lung (shop smart!).
Apoi, trebuie să spun că inul are capacitate de termoreglare, ceea ce îl face să fie răcoros vara și prietenos în anotimpurile reci (adio cămăși de vară și de iarnă!). Dar și că are rezistență UV – așadar, e materialul ideal de purtat la plajă.
Are proprietăți antibacteriene, este relativ ușor de întreținut, și nu se degradează pe măsura purtării și spălării (dimpotrivă, o țesătură calitativă de in devine mai moale după fiecare contact cu apa).

Inul a fost mereu… IN. O scurtă istorie a țesăturii noastre preferate.

Istoricii îl asociază cu materialele descoperite asupra reginelor egiptene. Pe el au fost scrise istorii ale unor bătălii importante. Inspectorii care acordă stelele Michelin îi apreciază finețea în șervetele de masă ale restaurantelor de cinci stele. Însă probabil că orice fashionista l-ar asocia, mai degrabă, cu Brad Pitt și ale sale costume comode în care l-am tot văzut anul trecut la premierele „Bullet Train”. În toate este vorba despre inul cel comod, despre țesătura care ne face să ne simțim permanent într-o vacanță de vară, undeva într-o insulă grecească în care miroase amețitor a portocale.

L-am văzut în filme… sub forma costumului alb purtat de Sean Connery în rolul lui James Bond din „On Her Majesty’s Secret Service”, în nuanțe de roz pe Leonardo DiCaprio’ în „Great Gastby” sau purtat nonșalant de Don Johnson în „Miami Vice”. Ba chiar și în serialul fenomen al momentului, „Succession”, purtat de Matthew Macfadyen în scenele filmate în Toscana. L-am zărit în rochiile purtate de Penélope Cruz în drama „Pain and Glory” semnată Pedro Almodóvar, dar și pe Emma Watson în rochia bleu din „Beauty and the Beast”.

Dar… ca s-o luăm cu începutul, cea mai veche piesă vestimentară descoperită în lume are o vechime de aproape 7.000 de ani și e făcută… din in. Inul a fost utilizat de civilizații străvechi, ca cele din Mesopotamia și Egipt, după care a fost adus în Grecia și Roma antică. În Evul Mediu e folosit pentru mai toate piesele de îmbrăcăminte, dar și pentru velele vapoarelor. A reprezentat o felie extrem de importantă în economia unora dintre țările europene (Germania, Irlanda și Anglia l-au cultivat și comercializat din secolul IX până în secolul XVII) și a fost unul dintre cele mai importante produse în coloniile americane. În ziua de astăzi, țările cu puternică tradiție în producerea și comercializarea inului și a articolelor din in sunt dintre fostele state sovietice (țările baltice, Rusia, Belarus), Belgia și Olanda, Italia, Statele Unite ale Americii. 

Ia notițe despre noua colecție C&A!
… evident, țesătura vedetă este inul. Recunoscut pentru calitatea și pentru confortul termic pe care îl asigură (ca atare sau în combinație cu alte fibre vegetale), inul nu este doar foarte practic pentru ținutele de zi cu zi, ci și foarte stylish.

… colecția include atât piese perfecte pentru birou (sacouri, pantaloni cu o croială clasică, fuste midi și cămăși lejere), cât și unele articole vestimentare care te îmbie instant la gânduri de vacanță (rochii vaporoase, salopete ușoare și confortabile sau pantaloni scurți și eșarfe colorate).

… cromatic, colecția e una care poate mulțumi atât pe adepții combinațiilor neutre de alb-negru-crem (cei ca mine, cu o garderobă aproape monocromă), cât și pe cei în căutarea culorilor ceva mai tari, cele care să le ofere doza tonică de bună-dispoziție de dimineață (lila, fucshia, verde sau chiar mov aprins).

Special #sustainability: C&A utilizează în procesul de producție inul cu certificare European Flax®. Eticheta European Flax® certifică originea și trasabilitatea fibrelor premium de in, în fiecare etapă a procesului de producție. Aceste fibre provin din culturi din vestul Europei, din agricultură ce nu folosește irigații și nici semințe modificate genetic.

MAI MULTE IMAGINI din campania primăvară/vară 2023 – colecția din in C&A, mai jos:

Foto: dreamingof.net

Latest feeds @alinaaliman

3 days ago
5 days ago
1 week ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago

Latest Lifestyle

YOU MIGHT ALSO LIKE