María de la Orden: un brand spaniol lansat în vitrina Instagramului

Luna aceasta, brandul care ne-a atras privirea sosește, via Begoña Magraner, din Spania. Vorbim despre o firmă pe care măiestria și designul special o poziționează între numele pe care trebuie să le ții minte în peisajul actual al modei. Un brand care este un nou exemplu despre cum designerul și imaginea mărcii sunt una și aceeași persoană. Iar faptul că influencera Leandra Cohen (@leandramcohen) îi poartă, ori de câte ori poate, hainele, este un semn de succes în sine pentru brandul spaniol María de la Orden. 

**** #FashionTrend #Espanol

Para la versión en español, vaya al final del artículo!

https://mariadelaorden.com // https://www.facebook.com/mariadelaordenstudio //

Pentru brandul María de la Orden, meșteșugul artizanal este la mare cinste, iar imprimeurile fac parte din identitatea sa proprie. Designul special au transformat marca, în scurt timp, într-un reper în lumea modei: creații sobre, însă în același timp originale și sensibile. Și este aproape imposibil să nu remarci piesele unice semnate María de la Orden, mai ales atunci când le vezi expuse atât de des în vitrinele obișnuite ale modei de astăzi, și anume… pe Instagram.
„Nu cred că aș fi avut același succes dacă Instagramul n-ar fi existat”, spune designerul. „Atunci când pornești cu o marcă atât de mică, când nu ai mulți bani să plătești publicitate sau apariții în revistă, un spațiu în care talentul poate fi remarcat imediat este foarte util.”

Spiritul de călătoare al Mariei, inițiatoarea proiectului, și viziunea creativă a Laurei de la Révéliére au format o alianță solidă în 2020, iar rezultatele nu au încetat să apară: viziunea lor se reflectă în fiecare dintre piesele care compun catalogul cu ținute atent selecționate, din țesături originale, cu modele delicate și atemporale.
Unicitatea pieselor semnate María de la Orden face ca acestea să fie cu atât mai atractive. Piesele aduc cu ele o atmosferă care îți permite să visezi în voie la un decor retro. Semnătura distinctivă a brandului o reprezintă gulerele maxi, imprimeurile în carouri mici sau dungi clasice, țesăturile în tonuri fresh și apetisante (mov, verde mentă sau portocaliu aprins), o oarecare linie ce ne aduce aminte de copilărie și tăieturi subtile și delicate. Creații care ne permit să visăm și să ne lăsăm imaginația să zboare. 

Modelele lansate nu sunt puține. Cu toate astea, cămășile și rochiile din studioul María de la Orden se repetă, obsesiv, în garderobele iubitoarelor de modă, stilistelor și trendestterilor. Fashionista Tamara Falcó a mărturisit, nu o dată, că iubește aceste piese, iar recent prințesa Mette-Marit a Norvegiei s-a declarat cucerită de ele. Adăugăm la asta inițiativele online super-interesante, cum ar fi conceptul de Friday Rendez-Vous, dar și prezența constantă în social media a Maríei de la Orden purtându-și propriile creații, și avem întreaga imagine a succesului. 

Ce știm despre María de la Orden? 

A studiat Dreptul și Economia la prestigioasa Universitate Sorbona. Designera, originară din Madrid, a lăsat însă cifrele și legile pentru lumea modei și Spania pentru Paris, acolo unde brandul ei vestimentar a cunoscut pentru prima dată succesul. María spune că i-ar fi plăcut să studieze designul vestimentar, însă că n-a apucat s-o facă; chiar și fără asta, creațiile ei au avut un enorm succes. Totul a început cu o călătorie în Peru, unde s-a îndrăgostit rapid de cultura locală, de meșteșugurile și țesăturile etnice. Întoarsă acasă cu un vraf din astfel de materiale, a confecționat primele sale jachete pe care le-a vândut în rândul prietenilor. Odată cu prima participare la Who’s Next (și primul ei job în lumea modei), María este îndemnată de șeful ei să-și creeze propria colecție și s-o prezinte în cadrul târgului din Paris cunoscut pentru promovarea tinerelor talente. Asta a fost, până la urmă, prima vitrină în care și-a expus creațiile. Iar a doua, bineînțeles, rețelele sociale, a urmat imediat. 

Instagramul – cu abilitatea sa de a democratiza oportunitățile fiecăruia – este catalogul ei particular. Pe contul Maríei vedem poze ce amintesc de Primăvara lui Botticelli, iar feedul ei este ca o călătorie în trecut, o rememorare a ultimilor patru decade printr-o mare de culori vii, fresh, imprimeuri inspirate de țesăturile englezești de la o sărbătoare câmpenească, acolo unde pălăriile și accesoriile doamnelor se luptă pentru atenție. 

Uneori, aceste elemente uneori copilărești și bucolice și-au făcut loc în garderoba unora dintre personalitățile de renume, ca Eugenia Silva, Sassa de Osma, Tamara Falcó, Vanessa Breuer și, recent, chiar regina Letizia. „Atunci când o figură atât de importantă ca regina îți poartă creațiile, ești cu atât mai inspirat și mai motivat să continui lucrul. Aceste mici victorii ne fac să mergem înainte și să dăm totul”, spunea María. 

Astfel, designerul și-a lăsat deoparte slujba pe care o avea și a început să se ocupe exclusiv de brandul propriu. În urmă cu doi ani, s-a asociat cu amica sa, Laura, iar anul trecut brandul a avut deja vânzări de un milion de euro. Vinde în Anglia, Statele Unite ale Americii, Italia și Austria, dar cei mai mulți cumpărători sunt din Spania și Franța. Atelierul principal este în Madrid, dar produce pantofi din piele în Portugalia, sombrero în Peru, sandale din rafie în Maroc, jerseuri din cașmir în Mongolia și haine de vară în India. „Noile generații de designerii se lansează rapid și cred că există multă creativitatea în Spania, încă necunoscută peste granițe”. Dacă privim la María, ei i-a luat doi ani să se instaleze confortabil pe piața franceză. Și nici nu mai are de gând să se lase dusă de aici. Din Paris, designerul mărturisește că muncește mult (pentru că îi place ce face) și că în clipele libere îi place să meargă în orășelele mici sau în Spania. „Ador Parisul”, spune ea, și adaugă că a fost cucerită de gastronomie, de arhitectură, de expoziții și de moda din oraș. La fel ca alți artiși înaintea ei pentru că… „Parisul e o inspirație constantă”. Paris e Paris.

Para la versión en españolMaria de la Orden

Foto: pagina Facebook a brandului.

CITEȘTE ȘI:

YOU MIGHT ALSO LIKE