#MadeInRomania: Momirov, un brand de cosmetice cu un strop de aur și o tonă de suflet

Când nu găsești produsul de skincare care să îți placă cu totul… te hotărăști să-ți faci tu unul. Evident, mai ai nevoie de multă putere de muncă, de o idee care să funcționeze pe o piață super-saturată de tot felul de produse cosmetice și de foarte multă dedicare. Tiana Momirov, fondatoarea brandului românesc de cosmetice cu același nume le-a bifat pe toate. Și încă ceva în plus. „A durat patru luni până când am avut primul produs disponibil pe site”, spune ea. Despre cum a început povestea produselor #MadeInRomania, Momirov, un brand de cosmetice cu un strop de aur și o tonă de suflet, am stat de vorbă cu Tiana Momirov.

**** #BeautyTrial #Interview #MadeInRomania #Romanian

Noutățile sunt anunțate pe site-ul www.momirov.ro, în live-ul din fiecare marți de la ora 20 de pe pagina de Facebook și Instagram @momirovcosmetics și din newsletterul pe care îl trimitem o singură dată pe lună, pe data de 15.

De ce ai ales, ca business personal, să înființezi o companie de produse cosmetice? Care a fost jobul tău inițial? De ce ai revenit către cosmetice? 

De ce am abandonat managementul unei agenții de publicitate ca să produc cosmetice? Cred că visam asta din copilărie. În liceu, când toate colegele mele cumpărau produse de make-up, eu îmi cheltuiam banii pe produse de îngrijire facială. Mereu am considerat că machiajul trebuie să încoroneze un ten frumos și nu să acopere imperfecțiuni. Filosofia asta este probabil genetică, pentru că asta am văzut mereu la femeile din familia mea. Așa că acest principiu, împreună cu încurajarea soțului meu, m-au făcut să abandonez conducerea unei agenții de publicitate din Timișoara, să las deoparte toată experiența în domeniu de până atunci și să încep să studiez formularea cosmetică. Sigur că formarea academică din domeniul publicității m-a ajutat în promovarea produselor Momirov, dar am considerat că nu este suficient așa că am început și un Masterat de formulare cosmetică la Universitatea de Medicină și Farmacie, tot din orașul de pe Bega. 

Cât a durat de la prima idee până ai avut produele pe rafturi? Și care a fost cea mai mare provocare, pe parcurs? 

Inițial ne doream să importăm produse cosmetice descoperite în călătoriile noastre prin lume, așa a început de fapt aventura Momirov Cosmetics. Am apucat să facem asta timp de câteva luni, după care am îndrăznit să credem că am putea produce fix produsele pe care ni le doream aici, în România. Între timp a început pandemia, iar transporturile de marfă s-au blocat complet așa că ceea ce noi visam înainte a devenit o realitate mult mai repede decât ne așteptam. După câteva luni de cercetare, am creat o echipă de colaboratori din toată țara care cuprindea un laborator de producție cosmetică, formulatori de rețete, fabrici de ambalaje și etichete, avocați, graficieni, programatori și am pornit producția. A durat patru luni până când am avut primul produs disponibil pe site: Serul facial cu aur 24k și acid hialuronic, cel mai apreciat produs din portofoliul nostru actual. 

De ce ai ales aurul ca ingredient? 

Aurul coloidal l-am ales pentru proprietățile sale numeroase printre care se numără: efectul antirid, uniformizarea aspectului tenului, stimularea producției de colagen și nu în ultimul rând puterea acestuia de catalizare a celorlalte ingrediente, motiv pentru care l-am combinat cu acidul hialuronic. În plus, ne doream să creăm un produs nu doar foarte bun, ci care să și ofere senzația de răsfăț de lux pe care o merităm cu toate. 

Prima ta pasiune legată de produsele de beauty a fost… 

În urmă cu mulți ani am găsit un ser facial cu extrase de ingrediente de la Marea Moartă din Israel. Textura și filmul pe care îl lăsa pe piele era ceva dumnezeiesc, un produs pe care nu l-am mai întâlnit până atunci. Ulterior am înțeles că, de fapt, textura respectivă era dată de siliconul prezent în produs. 

Produsul de beauty imposibil pe care ai fi vrut să-l inventezi este… 

Lucrăm de mai bine de un an la produsul imposibil pe care ni-l dorim: un ser de lifting instant și când spun „lifting instant” mă aștept la un efect ad literam. Suntem destul de aproape dar încă mai avem de lucru până când ajungem la versiunea care să ne satisfacă, în condițiile în care am testat tot ce am găsit în piață cu efect de lifting instant. Cred că ne dorim tinerețe veșnică și viață fără de moarte ambalată într-un recipient frumos de 30 de ml. Iar în momentul în care îl vom avea promitem să facă exact ceea ce susține, la fel ca toate produsele noastre lansate până în prezent. 

Ce urmează pentru brand, în 2022?

Pentru 2022 avem planuri mari care includ în prima fază o linie pentru oprirea căderii părului și accelerarea creșterii acestuia. În ceea ce privește planul de producție ascultăm cerințele clientelor noastre care ne ghidează. Așa au luat naștere și celelalte produse din portofoliul nostru, ca răspunsuri la nevoile clientelor și credem că acolo este cea mai mare sursă de inspirație. 

Tiana Momirov

Fotografii: arhiva personală Tiana Momirov, www.dreamingof.net

CITEȘTE ȘI:

YOU MIGHT ALSO LIKE