Love, Loewe

Luna decembrie vine din Spania, via invitatul special Begoña Magraner, cu un brand special. Ea vorbește de data aceasta nu despre un tânăr designer, cu o colecție abia lansată, ci despre un brand #madeinSpain vechi, cu tradiție, și mai ales extrem de iubit. Loewe. 

PS – Para la versión en español, vaya al final del artículo!

Click aici pentru produse, noua colecție – www.loewe.com. Instagram @loewe.
Pentru procesul prin care niște materiale se transformă într-o geantă superbă – aici – https://www.facebook.com/LOEWE/videos/111564677843616  

Loewe este un brand care a luat naștere în 1872, printr-un parteneriat (fericit, spunem noi) între un artizan din Madrid și o familie de comercianți germani. Și, începând cu anii 1940, Loewe s-a transformat în echivalentul mărcii de lux din capitală spaniolă. Practic, toată lumea devine fascinată, instant, de meșteșugul sofisticat pus în aplicare asupra diferitelor tipuri de piele de către artizanii de la Loewe. Succes imediat! 

Chiar de la începuturile sale, Loewe a fost furnizorul Casei Regale spaniole și, cu siguranță, acest lucru a ajutat mult în menținerea succesului enorm pe care marca l-a avut pe scena modei. Mai mult decât atât, în anii 1950, stelele cinema-ului hollywoodian care încep să filmeze în producții ce se turnau în Spania descoperă produsele superbe și în scurt timp ele devin chiar ambasadoare ale brandului. Între acestea se aflau Ava Gardner, Deborah Kerr și Grace Kelly. Iată cum Loewe își găsește rapid locul și nișa de clienți în reprezentanții aristocrației și elitei europeane. 

Începând cu 1971, Loewe a început să-și creeze propria linie de prêt-à-porter – mereu cu linii elegante și sobre, iar materialele  precum bumbacul sau mătasea fină devin atuurile pe care mizează. Pentru aceste linii de prêt-à-porter, Loewe contractează tineri designeri, mai puțin cunoscuți, însă extrem de talentați. După ani, toți acești designeri din spatele mărcii Loewe cuceresc lumea modei și devin faimoși: printre ei se numără Karl Lagerfeld sau Giorgio Armani. Mai mult decât atât, marca spaniolă lansează și o largă colecție de eșarfe, model de business inspirat de sofisticata casă franceză Hermés.

În 1972 Loewe își deschide primul magazin în Japonia, o mișcare extrem de inteligentă, una dintre multele pe care compania spaniolă își bazează evoluția și prestigiul actual. Vă invit doar să vizionați unul dintre vide-ourile de prezentare ale mărcii – aici https://www.facebook.com/LOEWE/videos/162967439132706/

Odată cu intrarea ei în grupul LVMH, casa Loewe aduce noi nume pe postul de designer principal: printre ei, Narciso Rodríguez, José Antonio Oña-Selfa, Stuart Vevers și Jonathan Anderson (actualul director creativ al brandului). Astfel, Loewe se poziționează în topul celor mai dorite și mai apreciate mărci și devine un fenomen global. 

Cu toate acestea, Loewe își păstrează caracterul profund spaniol, sub conducerea moștenitorului casei, Enrique Loewe Lynch și a fiicei acestuia, Sheila. Mai mult decât atât, Loewe a înființat o fundație dedicată promovării culturii, Fundación Loewe, care sprijină creațiile din cultura spaniolă și care decernează, anual, propriul premiu pentru poezie, unul dintre cele mai prestigioase distincții din Spania. 

Para la versión en españolLoewe espanol

Foto: pagina de Facebook a brandului. 

CITEȘTE ȘI:

Latest feeds @alinaaliman

3 hours ago
3 days ago
5 days ago
1 week ago
1 week ago
2 weeks ago

Latest Lifestyle

YOU MIGHT ALSO LIKE