Guest Writer – O poveste de pe o insulă despre brandul spaniol Cortana

Un brand spaniol extrem de îndrăgit, o poveste despre un designer care surprinde în hainele sale o poveste despre o insulă și creatoarea care îi surprinde spiritul. „Iubesc de acest brand de ani de zile, am fost recent la magazinul din Madrid, cu intenția de a cumpăra ceva. Și m-am îndrăgostit din nou de Cortana, brandul cu origini din Insulele Baleare, care folosește materiale naturale și nuanțe de pământ.” Așa spune colaboratoarea permanentă a blogului, Begoña Magraner, care m-a invitat în Mallorca, să o cunosc pe Rosa Esteva, creativa din spatele brandului Cortana. 

**** #FashionTrend #Espanol

Para la versión en español, vaya al final del artículo!

Rosa Esteva s-a născut în 1975 și ca crescut într-un orășel din insula Mallorca, unde și-a cultivat, încă de mică, o strînsă legătură cu arta și natura. Pe când era mică, Rosei îi plăcea să-și petreacă ziua alături de tatăl său și să privească cum acesta construia o casă micuță, în vecinătatea satului său natal. Acesta, arhitect de profesie, decisese în acel moment să se dedice construirii unei case din pământ și lut, pe care a modelat-o asemenea unei sculpturi. Construcția dură mult. Fără planuri și fără aproape nici un fel de echipament profesionist, tatăl Rosei reuși să termine într-un final construcția; în 2003, când Rosa s-a căsătorit, tatăl său i-a dăruit această casă.  

Rosa se mutase deja la Barcelona, ​​unde a studiat arte plastice și design vestimentar. La scurt timp după terminarea studiilor a început să-și creeze propriile colecții, iar în 2001 a lansat brandul Cortana (după numele de familie al bunicii sale) și și-a deschis primul magazin în Palma de Mallorca. Ulterior, a deschis un alt magazin în Barcelona în cartierul Borne – iar în 2011 a deschis un al doilea magazin lângă Paseo de Gracia. În 2006 a deschis magazinul la Madrid, pe emblematica alee Jorge Juan din inima cartierului Salamanca. 

Hainele sale se inspiră din interesul său susținut pentru artă, arhitectură, dans contemporan și natura incredibilă a insluei Mallorca. Rosa utilizează pentru creațiile sale țesături prețioase, imprimate cu desenele sale în acuarelă. Sensibilitate în conceperea modelelor, sustenabilitate în proces și atemporalitate în design – acestea sunt cheile care definesc, în profunzime, brandul Cortana. 

În 2021 Cortana a fost premiată cu Premio T de Telva ca un designer importan spanil și, recent, Regina Letizia a apărut la gala El País îmbrăcată într-o elegantă creație Cortana care, mulțumită interesului jurnaliștilor pentru Casa Regală, a apărut în o mulțime de reviste și ziare din lume, printre care Hola și Paris Match. 

Cum a ajuns Rosa Esteva să se mute înapoi în Mallorca? În timpul pandemiei, ea s-a retrat, împreună cu soțul și cele două fiice ale sale, în căsuța construită de tatăl său. I-a plăcut atât de mult încât a decis să se stabilească acolo. Între timp, a lansat o linie de pantofi și intenționează să înființeze o școală în Mallorca.

Magazinele Cortana miros a smochin, au muzică deosebită, o prezentare armonioasă a produsului și persoane instruite care știe să servească clientul. Rosa consideră digitalizarea o provocare, pentru că este astfel nevoită să devină o producătoare de povești și imagini care să permită piesei vestimentare să fie simțită printr-o fotografie, astfel încât toți să aibă impresia că o pot atinge, simți și mirosi doar cu ochii. 

Para la versión en español. Cortana

Foto: pagina de Facebook a brandului. 

Latest feeds @alinaaliman

3 days ago
5 days ago
1 week ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago

Latest Lifestyle

YOU MIGHT ALSO LIKE