De la început: despre „Inception” și brandul Sabinne, într-un dialog cu designerul 

O știu pe Sabina de câțiva ani de-acum. I-am admirat mereu creațiile interesante, with a twist, dar și determinarea de a face… mai mult, mai bine, mai frumos. Și cum anii trec cât ai clipi, iată că anul acesta a sărbătorit… 8 ani de brand. Și nu oricum, ci cu o expoziție amplă, un mic atelier transportat într-o galerie de artă. Am lăsat-o pe Sabina Georgescu, designerul din spatele brandului #MadeInRo să ne spună mai multe despre proiectul Sabinne și despre provocările vieții de designer. Cât despre mine… a fost foarte simpatic să mă joc din nou cu piesele designerului român și să încerc, în premieră, piesa aurie din mătase. 

#FashionBlogger #FashionTrend #RomanianDesigner #Romanian

Piesele Sabinne pot fi găsite pe… www.sabinne.com, Studio SABINNE (Aleea Arinii Dornei 9), Galeria Galateca, www.neogalateca.rowww.dichisar.ro/sabinne
Sabina Georgescu – @sabina_georgescu@s.a.b.i.n.n.e
Puteți citi un alt interviu cu Sabinne – AICI. 

„Pentru a sărbători cei 8 ani de Sabinne, m-am gândit la un eveniment artistic care să reunească momentele-cheie și cele mai relevante piese vestimentare din istoria recentă a brandului pe care l-am înființat în 2015. Practic, am vrut să îmi transfer micul meu atelier în Galeria Galateca și să arăt oamenilor exact cum lucrez. Intenția a fost ca oamenii să poată atinge exponatele, să nu existe acea distanță ca într-un muzeu, între operă și privitor, în speranța că, în acest mod, vor înțelege mai bine în ce constă întregul proces de creație. De foarte multe ori, cei mai mulți se uită la piesa finală, neștiind câte ore de muncă se află în spate. Câțiva știu și apreciază, însă și mai puțini cunosc si partea de documentare care oferă personalitate fiecărui proiect vestimentar în parte și face diferența cu adevărat. 

În principiu, mi-am propus să ofer publicului o incursiune în universul meu creativ, să dau acces tuturor la procesele intime prin care o idee se transformă în realitate. Prezentând alternativ informații și schițe, etape intermediare ale demersului creativ, structurile textile aflate în diverse stadii de finisare, precum și creația vestimentară finală, am încercat să ofer vizitatorului, în esență, o experiență completă, multisenzorială, prin care acesta poate vedea, atinge și simți modul în care artistul creează. Evenimentul a fost prezentat în exclusivitate pentru doar câteva ore în cadrul galeriei de artă Galateca, în centrul cultural al Bucureștiului. Au participat invitați de marcă, artiști, profesori ai Universităților de Artă din București și din țară, personalități din sfera publică, oameni de media, influenceri activi în zona de design și artă.”

„«Inception» se referă la acel moment zero, când ideea încolțește în mintea creatorului. Ea devine realitate prin efortul său continuu, însă fără documentare și cercetare, această scânteie inovatoare ar lipsită de profunzime. Ceea ce place ochiului, ceea ce incită imaginația, ceea ce provoacă o reacție sufletească consumatorului de artă – este rezultatul unui îndelung proces prin care artistul se documentează, se formează, încearcă și greșește, construiește și distruge. Și toate încep de la Idee.”

„Piesele finale alese pentru expunere au fiecare povestea lor, bineînțeles. Rochia alba de mireasă a fost concepută într-un moment critic pentru mine, am avut un episod de suferință fizică acută și singura motivație de mă ridica din pat era ca să mai lucrez ceva la rochia respectivă. Ea a făcut parte din colecția de disertație de la Universitatea Națională de Artă, București, al cărei student doctorand sunt acum. Până în ziua de astăzi, este cea mai bine vândută rochie din shop, cea mai fotografiată și cea mai apreciată. Dar puțini știu cu câtă greutate a fost realizată. O altă piesă pe care am ales să o expun este cea neagră: trenciul supradimensionat din imitație de piele croco (eu nu o să o numesc niciodată piele ecologică sau bio, ca nu este nici una, nici alta). La polul estetic opus față de rochia de mireasă, cu un croi clasic, dar extrem de dificil de realizat datorită naturii materialului, o piesă foarte apreciată, de mare efect, folosit în editoriale din țară și străinătate. Piesa finală este cea aurie, din mătase, care vine ca o încununare a eforturilor de până acum. Pot spune că această ultimă piesă este de fapt începutul noii colecții la care lucrez intens și care va fi lansată la sfârșitul acestei ierni.”

„Mi-ar plăcea ca lumea să spună despre brandul Sabinne că este unul creativ, calitativ și longeviv. Piesele mele sunt pe www.sabinne.com. Aceasta este alter-ego-ul meu digital, acolo găsiți toate proiectele de până acum, portofoliul meu de artist, workshop-urile, conferințele, colaborările mele și pe mine mă găsiți în studioul din Aleea Arinii Dornei 9. Insta și tik tok @s.a.b.i.n.n.e. Mai găsiți o selecție și în magazinul fizic al Galeriei Galateca, NeoGalateca Shop.”

Fotografii: Florin Oreviceanu @florin_oreviceanu

Latest feeds @alinaaliman

3 days ago
5 days ago
1 week ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago

Latest Lifestyle

YOU MIGHT ALSO LIKE