Un festival creativ de nota 10: Romanian Design Week 2022

Cred că ar fi cazul să mai spun, încă o dată, și aici, ce mult îmi place luna mai! 🙂 Nu doar pentru că e aniversarea mea, ci pentru că atunci se întâmplă unele dintre cele mai cool & fresh festivaluri de artă și design. Preferatul meu? Romanian Design Week, anul acesta la a 10-1 ediție. Începe imediat, pe 13 mai, și tema lui e #FORWARD.

*** #ArtBlogger #Romanian

Evident, am făcut o tură completă prin expoziție și mi-am ales preferatele. Nu doar atât, ci le-am și imortalizat în câteva fotografii simpatice, atât cât să vă facă poftă de o vacanță urbană în lumea creativă a designului și artei. Am luat cu mine cel mai bun ajutor ca să pot surprinde cele mai bune detalii: un telefon din seria Xiaomi 12, care are o cameră principală de 50 MP de calitate profesională, o cameră cu unghi ultra-larg de 13 MP și o cameră de 5 MP – camera telemacro.

#MasterEveryScene #Xiaomi12Series #ArtShotsbyXiaomi12  #GalleryTourWithXiaomi12 #poweredbyXiaomi

Programul complet al RDW 2022 poate fi accesat aici. Expozițiile de la Combinatul Fondului Plastic pot fi vizitate de luni până vineri în intervalul 12:00-22:00, iar în weekend între orele 10:00-22:00. RDW 2022 are loc între 13 și 22 mai.

Pentru că un astfel de eveniment trebuia imortalizat – 10 ani de RDW, wow, nici nu știu când au trecut! – a fost nevoie de un telefon special. Xiaomi 12 este telefonul cu cel mai colorat ecran Xiaomi de până acum, cu peste 68 de miliarde de culori afișate pe display-ul full-HD. Și, pentru că vorbim despre design, trebuie să amintim că acest telefon are o culoare roz perlat și un design perfect conceput astfel încât să îl ții cât mai confortabil în mână.

La Combinatul Fondului Plastic putem vedea instalații, artă și expoziții de design:

  • Expoziția „Building the Future. Together”, o expoziție-manifest dezvoltată în parteneriat cu Nod Makerspace, care cuprinde 6 instalații interactive și imersive. Această expoziție face parte din programul Noul Bauhaus European și pune accent pe teme ca sustenabilitatea și inovația.
  • Expoziția ZOOM IN: Sustainable Design, o inițiativă OTOTO, parte din programul Slow Forward. A manifesto for a mindful, sustainable lifestyle. Expoziția poartă vizitatorii în substratul procesului de design al unor piese vestimentare de zi cu zi – cum ar fi tricouri, jeanși, sneakerși sau genți –, provocându-i să le examineze și să le aprecieze diferit, pornind de la principiile de design sustenabil și luând în calcul atât ce înseamnă ele pentru planetă, cât și pentru cei care le poartă. 
  • Expoziția „Valuable Objects”, curatoriată de arh. Adela Maria Marius, fondatoarea galeriei Epretext. Aceasta prezintă artiști și designeri români care, prin practica lor, reconstruiesc industrii și reașază valori. Printre designerii prezenți în expoziție se numără: Ana Adam, Mircea Cantor, Cosmin Florea, Ami Amalia, Constantin Flondor, Peter Jecza, Atelier Kairos & Bogdan Ciocodeică, Radu Abraham, Octavia Chiru, Ciprian Mureșan, Marius Bercea și Sașa Lazăr.
  • Expozițiile internaționale din programul Design Flags. Pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, RDW găzduiește expoziția „Smart Hungary”, adusă la București de Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, ce prezintă cele mai noi inovații contemporane maghiare, cu ajutorul a 24 de produse grupate în jurul a șapte teme cotidiene (Smart City, Smart Home, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare).
  • Cel mai mare concept store de design românesc. La Galeria Senat, va fi amenajată o zonă de socializare & lounge, co-working și magazine-capsulă, în care se vor regăsi peste 100 de designeri și artiști români, reprezentați de nume precum: Așkia, Dizainăr, Molecule-F, room21, Patzaikin, Epretext și Art Editions. În acest mod, RDW încurajează creșterea consumului de design românesc.
  • Colecția capsulă Câlția • Glăvan, într-un concept expozițional realizat de Cristiana Raluca Drăghici. Expoziția prezintă rigurozitatea arhitecturală a creațiilor Mihaelei Glăvan, care se întâlnește cu universul fantastic din operele pictorului Ștefan Câlția. Colecția-capsulă, formată din încălțăminte și accesorii inspirate de universul realist-magic al artistului Ștefan Câlția, va putea fi vizitată la Galeria ArtSafe din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

De neratat între 13 și 22 mai 2022:

1. RDW Social. Un program zilnic de activități, instalații, muzică și evenimente, la Combinatul Fondului Plastic, cu seri animate de programul RDW Social, propus de Black Rhino Radio și de cei peste 25 de DJ invitați.

2. O altă instalație interactivă – Explorers of the Multiverse, realizată de studioul de artă și tehnologie H3. Aceasta propune o experiență multisenzorială imersivă.

3. Între 14–22 mai, ansamblul de patrimoniu Așezămintele Ion I.C. Brătianu este redeschis pentru publicul larg. Acesta devine Design House, iar spațiul este reconfigurat zilnic pentru a găzdui o altă expoziție personală semnată de un designer român – în ordine, Radu Abraham, Livia Fălcaru, AȘKIA, Ioana Ciolacu, Daniel&Andrew, Lucian Alexandru Arsene, Atelier Vast, Smaranda Almășan, Sebastian Pren și Radu Manelici.

Bucureștiul devine capitala designului românesc

  • Alte 65 de evenimente-satelit împânzesc Capitala pe parcursul #RDW10, ca parte din programul Design GO. Designeri, galerii de artă, studiouri de design și arhitectură, ateliere, muzee, showroom-uri și cafenele din București organizează propriile activități, în cadrul festivalului.
  • În cadrul #RDW10, are loc și Evenimentul Noaptea Studiourilor de Arhitectură (Architecture’s Night In), când, pe 19 mai, nu mai puțin de 17 studiouri de arhitectură din București își deschid porțile pentru public.
  • Muzeul Național al Țăranului Român intră anul acesta în circuitul Romanian Design Week, cu expoziția „Conectat la natură (tradiție circulară)”, proiect curatoriat de arh. Teodor Frolu, o expoziție de artă multidisciplinară, care vorbește despre modalitățile prin care patrimoniul cultural tradițional își poate găsi loc în arta contemporană.
  • Mai mult, Combinatul Fondului Plastic va fi parte și din circuitul oficial Noaptea Muzeelor, astfel că RDW 2022 va fi deschis publicului larg și va putea fi vizitat gratuit pe 14 mai, în program prelungit, până la miezul nopții.

Foto: www.dreamingof.net. Fotografii realizate cu un telefon din seria Xiaomi 12, cu un set-up de 3 camere pe spate: o cameră principală de 50 MP de calitate profesională, o cameră cu unghi ultra-larg de 13 MP și o cameră de 5 MP – camera telemacro. De asemenea, are cel mai colorat ecran Xiaomi de până acum, cu peste 68 de miliarde de culori afișate pe display-ul full-HD.

CITEȘTE ȘI:

Latest feeds @alinaaliman

2 days ago
5 days ago
1 week ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago

Latest Lifestyle

YOU MIGHT ALSO LIKE