iqos collage

Marketing Games are ON!

November 23rd, 2018 / by / in: SuperCars / No responses

Cum poți să schimbi regulile jocului într-o industrie destul de controversată? Ei bine, este simplu: nu schimbi regulile, schimbi jocul cu totul. Bine ați venit în arena #marketing #games. Faceți cunoștință cu un #gamechanger. 

iqos 3

Să fiu sinceră încă de la început: pentru ceva vreme, am crezut că efervescența lansării dispozitivelor alternative IQOS (care mi-ar fi salvat, în urmă cu ceva ani, multe haine de amenințarea tomberonului din cauza mirosului de fum care nu mai ieșea din ele) se va stinge… tot la lansare. Până la urmă, e un dispozitiv electronic, util, mi-am spus, în genul frigiderului. Sau al filtrului de cafea. N-am intuit, se pare, bine (cum n-au avut viziune nici cei care n-au dat vreo șansă modelelor iPhone care au urmat originalului pe motiv că… un telefon mobil nou face cam același lucru ca oricare telefon mobil – adică te conectează cu lumea exterioară). Pentru că acest dispozitiv, dincolo de promisiunile făcute consumatorilor, a dat lumii întregi o lecție excelentă de marketing. Așadar…

Am fost uimită să descopăr că pentru adevărații pasionați nu este suficient să ai un dispozitiv. Ci neapărat trebuie să-l ai pe cel mai recent. Da, acela care a ieșit ieri pe piață. Pe cel mai trendy (oh, da, spre exemplu noul IQOS 3 vine în peste 500 de combinații de culori și personalizări!). Știu prietene care caută de ceva vreme o anumită nuanță de roz, și pentru asta au luat la rând cam toate boutique-urile unde se vând dispozitivele. 

Am făcut ochii mari atunci când am aflat că foarte tare nu este să ai acasă doar cel mai performant model. Ci că adevărații colecționari au pe raft câte 10,12,15 dispozitive diferite, în ediție limitată – co-brandingul a inclus nume ca Ferarri, spre exemplu, dar și modele tip camuflaj, limited red sau metallic blue.

Am învățat că este foarte important ce face un produs revoluționar și câtă tehnologie stă în spatele lui. Dar că și mai important în #marketing #games este cât de mult ții trează atenția consumatorilor. Și că o faci nu cu un alt produs al gamei, ci cu multe merchandising products auxiliare (genți, huse din piele în culoarea dispozitivului, agende, haine), dar și huse care de care mai sofisticate (unele de tip Vertu, cu aur și diamante). 

iqos 3 blue

Vorbim despre #gamechanger. Massimo Botura, chef-ul nr. 1 din lume, cel care a răsturnat regulile jocului în industria culinară cu a sa Osteria Francescana. Jamiroquai, artistul care a schimbat în anii ’90 modul în care ne gândim la muzica electronică & funky jazz. Milano, orașul care impune trendurile în lumea luxury fashion. A fost un trio perfect pentru lansarea #iqos3, dispozitivul care a revoluționat o industrie care a suscitat multe controverse. 

IQOS3 s-a lansat în România pe 22 noiembrie și este disponibil în boutique-urile specializate – www.iqos.ro. #iqosambassador #iqos3 #notriskfree.
Stay tuned pentru o experiență #behindthescenes. Cu designerii.


Leave a Reply