Schimbă regulile jocului: interviu cu designerul Diana Flore

A fost odată că niciodată… o fată aterizata în Cluj doar pentru câteva ore (eu). Și o mulțime de prieteni (Lucian Broscățean, Emil Costruț, Diana Flore) care, în doar câteva ore, au ajutat-o să pună la cale una dintre cele mai cool ședințe foto din ultima vreme. Nu cred că m-am distrat mai mult la o ședința foto (ce-i drept, niciuna dintre ele n-a implicat o benzinărie într-un cartier îndepărtat din Cluj, la miezul nopții, în haine cu puf, la vreo 30 de grade). Printre râsete, niște paste excelente (mulțumesc, Diana!) și claxoanele taximetriștilor în noapte, am reușit să stau de vorbă cu Diana Flore, designerul din spatele proiectului Chic Utility și al noii colecției Digital Instigator.

ENGLISH VERSION of the interview – HERE. 

Diana Flore Chic Utility

Diana Flore – www.chicutility.com / Facebook – https://www.facebook.com/flore.diana / Instagram @florediana https://www.instagram.com/florediana/

Diana Flore Chic Utility

Diana Flore Chic Utility

Călătoria mea în lumea modei a început cu… munca de convingere pe care am fost nevoită să o port cu părinții mei.

Cea mai recentă colecție pe care am făcut-o este despre… DIGITAL INSTIGATOR. Înainte de era #-ului, femeia era un simplu martor al modei. Ne uitam în reviste, la runway-uri, în vitrinele magazinelor și ne mulțumeam cu faptul că ne puteam alege lucrurile care ne plăceau. Alții făceau modă pentru noi, alții decideau, mai mult sau mai puțîn, ce “trebuia” să ne placă. Azi, în schimb, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. O simplă poză sau o ținută cool te poate face trendsetter peste noapte. Persoane care nu și-au imaginat vreodată că vor ajunge undeva în industria modei (strictă și restrictivă față de newcomers) inspiră în fiecare zi sute de mii de femei și dictează trend-uri.

Colecția DIGITAL INSTIGATOR aduce un omagiu femeilor care schimbă regulile jocului, femeilor care nu doar poartă niște haine, ci le dau viață și personalitate. Era digitală & social media au creat un nou canal de comunicare, canal pe care femeile DIGITAL INSTIGATOR îl folosesc pentru a schimbă the status quo. Colecția este formată din trei segmente, menite să satisfacă dorința femeilor de a arăta chic, dar fără a-și sacrifica libertatea de mișcare și confortul. Primul segment, inspirat de era Studio 54, conține piese potrivite pentru orice ținuta de seară. Al doilea este dedicat vieții active și conține piese de outerwear, dar care nu își pierd look-ul chic, iar ultimul segment e o gură de aer proaspăt pentru toate femeile care s-au săturat de clasicele costume de ski. Combinația quirky de mătase sintetică, matlaseuri și perle creează ținute perfecte pentru petrecerile après-ski, atât din punct de vedere al utilității, cât și estetic.

Una dintre sursele de inspirație ale colecției este personalitatea flamboaiantă și creativitatea colaboratorului și prietenului meu, Emil Costruț. Apoi, suflul colecției este dat de nevoia femeii de a ieși în evidență chiar și atunci când se află în cele mai banale momente și ipostaze.

Diana Flore Chic Utility

Prima mea schiță a fost… ținuta 2.0 a lui Sailor Moon.

Lucrurile old-school care mă vor inspira mereu sunt…  țigar din spatele școlii, pantofii cu bot ascuțit, șiragul de perle.

Dacă moodboard-ul meu ar fi un oraș, ar fi… o combinație între Tokyo și Moscova.

În acest sezon, ne vom uitA după… outwear jackets.

Diana Flore Chic Utility

Designerul pe care l-aș invită la o cafea ar fi… DemnA Gvasalia. De ce? Să înțeleg mai bine cum a reușit să influențeze snobii să cumpere produse basic la preț luxury.

Cel mai extravagant lucru pe care mi-aș dori să îl creez ar fi… un costum bărbătesc pentru tatăl meu.

Avem nevoie de modă în viața noastră pentru că… fără ea nu am fi speciali.

Următorul proiect va include… o colaborare specială cu un producător de echipament sportiv extrem.

Diana Flore Chic Utility

Foto: Emil Costruț (https://www.facebook.com/costrut/). Style Designer: Flore Diana / Chic Utility.

CITEȘTE ȘI:

O poveste Neo Pop Art cu designerul Evelyne Lörincz

YOU MIGHT ALSO LIKE