O poveste Neo Pop Art cu designerul Evelyne Lörincz

Îmi dau seama acum că, în acele câteva minute cât a durat prezentarea, aproape că am uitat să fac fotografii (sau cel puțin un live pe Instagram, din Sala Polivalentă, acolo unde se desfășura Gala Universității de Arte și Design din Cluj). Și asta ar fi însemnat, fără doar și poate, o greșeală de neiertat în lumea de astăzi, atât de vizibilă pe rețelele de socializare. În apărarea mea voi spune doar că eram mult prea atentă să mă uit, cât de aproape puteam, la cele cinci outfituri trimise pe podium de către absolventa Galei UAD Cluj, Evelyne Lörincz.

ENGLISH VERSION OF THE INTERVIEW – HERE. 

evelyne lorincz outift front

evelyne lorincz colors

Puteți găsi imagini cu lucrările designerului Evelyne Lörincz pe Facebook (https://www.facebook.com/evelyne.lorincz) și Instagram (https://www.instagram.com/evelynelorincz/).

Ce-am remarcat în colecția Notorious? O mulțime de culori electrice, la fucsia la bleu metalizat și verde smarald, detalii minuțios asamblate, ca superbele broderii ale jachetei scurte care a încheiat prezentarea, accente aurii, buline suprapuse unor vesele frunze de palmier. O explozie de culoare care m-a transportat, într-o secundă, în lumea anilor 80, acolo unde nuanțele exuberante și formele neobișnuite ale obiectelor de design dădeau startul curentului Neo Pop Art. “Am lucrat mult la colecție, am încercat să fie cât mai unitară, am luat-o de la capăt din nou și din nou. E dificil pentru fiecare dintre noi să aibă la absolvire o colecție pe care o vrea cât se poate de bună. Și atunci alergi: după materiale, după croitori buni, după… inspirație. Însă cel mai teamă cred că mi-a fost acele minute cât am fost în backstage. Nu știai dacă ai timp să îmbraci modelele, dacă totul va ieși așa cum te-ai gândit tu că va fi, dacă va plăcea”, îmi spunea Evelyne în timp ce eu încercăm să-mi închipui cum ar fi fost dacă ar fi trebuit să mă îmbrac în câteva secunde cu rochia superbă cu buline din colecția designerei din Cluj. 

evelyne lorincz shooting

Între două fotografii… colorate și o cafea, am provocat-o pe Evelyne Lörincz să răspundă, rapid, la 10 întrebări cu și despre modă. 

Călătoria mea în lumea modei a început… în liceu.

Colecția mea de absolvire este despre… zona Neo Pop Art a modei contemporane.

Prima mea schiță fashion a fost… prea demult ca să îmi amintesc.

Piesele clasice care mă inspiră mereu sunt… siluetele anilor 70-80.

Dacă moodbordul meu ar fi un oraș… ar fi cu siguranță Londra.

Moda nu va fi niciodată… plicticoasă.

Mi-aș purta creațiile… la deschiderea unei galerii din Londra.

Mi-ar plăcea ca piesele-semnătură pentru mine să fie unele… read-to-wear.

Eu cred că moda viitorului va însemna… tot mai multe haine la modă purtate cu pantofi sport.

Cel mai extravagant lucru pe care mi-aș dori să îl imaginez ar fi… haine pentru Leigh Bowery. 

evelyne lorincz designer cluj

Alina Aliman & Lorincz Evelyne

Fotografii: Raluca Ciornea (www.ralucaciornea.com)

Mulțumiri: GALA UAD (https://www.facebook.com/GalaUADCluj/) 

CITEȘTE ȘI:

Nature reloaded in a leather collection – interview with the designer Oana Lupaș

YOU MIGHT ALSO LIKE