O cursă pe tocuri: interviu cu designerul Walter de Silva despre prima sa colecție de pantofi

Și dacă Lamburghini Egoista sau Audi R8 ar fi o pereche de pantofi, oare cum ar arată? Dacă și voi v-ați întrebat vreodată cum ar arata variantele… cu toc ale unora dintre celor mai sexy mașini din istoria contemporană, acum avem și răspunsul. Cea mai nouă și mai sexy colecție de pantofi vine de data aceasta de la Walter de Silva, unul dintre cei mai cunoscuți designeri de mașini.

ENGLISH version of the interview – HERE. 

Comandă-ți perechea favorită de pantofi Walter de Silva pe www.walterdesilva.com

Prima colecție de pantofi semnată Walter de Silva a fost numită “Noir Extreme”, a fost lansată la Paris Fashion Week și arată demențial. “Am vrut să fac ceva diferit. Am vrut să creez o colecție de pantofi care să fie dedicată în totalitate evenimentelor speciale, acelor momente red carpet. Pantofi care trebuie purtați seara. Sexy și în același timp cu personalitate”, îmi povestea Walter de Silva la lansarea pariziană a brandului său, la Paris Ritz Hotel.

Și pantofii sunt întocmai cum i-a promis designerul: spectaculoși. Prima dată am sesizat eleganță tonurilor de negru (da, de la negru mat, ca o noapte cu luna acoperită de nori, la strălucirea și textura de piele de reptilă până la negrul înecăcios cu textura și opacitatea unor cărbuni abia scoși din mină). Apoi, am remarcat tocurile, confecționate din oțel, detaliile în formă de W (marca brandului) care se regăsesc pe platforme, dar și perfecta arhitectură a pantofului. “Uite, spre exemplu, acest model l-am imaginat în totalitate din fibră de carbon: e ușor, e flexibil, este simplu și comod de purtat. Cred că trăim niște timpuri în care tehnologia e uimitoare și putem face niște lucruri absolut fantastice dacă știm s-o folosim. Eu unul știu că intenționez să-mi creez un model propriu din fibră de carbon, pe care să-l folosesc pentru următoarele colecții“, îmi spune designerul Walter de Silva, în timp ce privirea îmi este atrasă de superbii pantofi cu toc, de modelele peep-toe și de sandalele cu multe curele încrucișate (curios lucru, de vreme ce n-am fost vreodată o purtătoare de sandale). “Aproape toate piesele din colecție sunt negre – cu interiorul portocaliu, un tribut adus țării mele dragi, Italia – și asta pentru că eu cred că negrul este elegant, smart. Pentru că negrul este punctul de pornire al tuturor lucrurilor“, spune designerul.

Pantofii din colecția lui Walter de Silva poartă, până la capăt, semnătura inconfundabilă a designerului și atenția sa pentru detalii: regăsim în formele incredibile ale pantofilor referiri la universul designerului, de la povestea sa, a familie și originile italiene, la mașinile pe care le-a proiectat de-a lungul anilor. Pantofii sunt fabricați în Italia, în colaborare cu Sergio și Gianvito Rossi. “Modelele vor fi vândute online; mi se pare că trebuie să profităm de avantajele noii tehnologii. Însă mi-ar plăcea, la un moment dat, un magazin offline, dar unul în care să pot stau mereu, să am eu contact direct cu clienții“, încheia discuția noastră la cafea, de la Paris, Walter de Silva.

Designerul Walter de Silva a lucrat ca designer pentru Fiat, Alfa, Volkswagen Group – este, printre altele, autorul designului modelelor Lamborgini Egoistă, Audi R8, Audi 5 și Q5, Alfa 156, Volkswagen CC, Up, Scirocco, SEAT León.

Alina Aliman & Walter de Silva

Foto: (c) courtesy of Walter de Silva, www.walterdesilva.com

CITEȘTE ȘI:

Agnes (Keszeg) și țara minunată din oglindă

YOU MIGHT ALSO LIKE